
Pittige pastasalade met gerookte zalm
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
300 g rigatoni pasta
4 el olijfolie
4 kleine rode uien, in partjes
2 rode paprika’s, in smalle reepjes
1/2 potje pesto piccante (à 185 g)
300 g PLUS Moment Noorse gerookte zalm, in reepjes
75 g rucola
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Giet af en bewaar wat kookvocht om aan de saus toe te voegen. Laat de pasta afkoelen.
Verhit de olie in een hapjespan, fruit de uien 5 minuten zachtjes zonder te kleuren. Voeg de paprika toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof circa 15 minuten tot de reepjes zacht zijn.
Doe de pesto en pasta erbij en roer door elkaar. Voeg wat pastavocht toe.
Roer de zalmreepjes en tweederde van de rucola door de pasta.
Verdeel over 4 diepe borden. Top af met de resterende rucola. Serveer eventueel met citroenpartjes
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
610 kcal
Vetten
26 gram
Koolhydraten
62 gram
Eiwitten
28 gram