Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige pastasalade met gerookte zalm

Pittige pastasalade met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 300 g rigatoni pasta
  • 4 el olijfolie
  • 4 kleine rode uien, in partjes
  • 2 rode paprika’s, in smalle reepjes
  • 1/2 potje pesto piccante (à 185 g)
  • 300 g PLUS Moment Noorse gerookte zalm, in reepjes
  • 75 g rucola
Pittige pastasalade met gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Giet af en bewaar wat kookvocht om aan de saus toe te voegen. Laat de pasta afkoelen.
  2. Verhit de olie in een hapjespan, fruit de uien 5 minuten zachtjes zonder te kleuren. Voeg de paprika toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof circa 15 minuten tot de reepjes zacht zijn.
  3. Doe de pesto en pasta erbij en roer door elkaar. Voeg wat pastavocht toe.
  4. Roer de zalmreepjes en tweederde van de rucola door de pasta.
  5. Verdeel over 4 diepe borden. Top af met de resterende rucola. Serveer eventueel met citroenpartjes

    Voedingswaarde

  • Kcal 610
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 62 g
  • Vet 26 g