1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige pastasalade met gerookte zalm

Pittige pastasalade met gerookte zalm

Pittige pastasalade met gerookte zalm product foto
  • Ingredienten:

  • 300 g rigatoni pasta
  • 4 el olijfolie
  • 4 kleine rode uien, in partjes
  • 2 rode paprika’s, in smalle reepjes
  • 1/2 potje pesto piccante (à 185 g)
  • 300 g PLUS Moment Noorse gerookte zalm, in reepjes
  • 75 g rucola
Bereiden
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Giet af en bewaar wat kookvocht om aan de saus toe te voegen. Laat de pasta afkoelen.
Verhit de olie in een hapjespan, fruit de uien 5 minuten zachtjes zonder te kleuren. Voeg de paprika toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof circa 15 minuten tot de reepjes zacht zijn.
Doe de pesto en pasta erbij en roer door elkaar. Voeg wat pastavocht toe.
Roer de zalmreepjes en tweederde van de rucola door de pasta.
Verdeel over 4 diepe borden. Top af met de resterende rucola. Serveer eventueel met citroenpartjes
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 62 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 610
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie