
Pittige pastinaakstamppot met paksoi en makreel
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
500 gram zoete aardappels (geschild, in stukken)
700 gram pastinaken (geschild, in stukken)
1 paksoi (in repen)
2 gerookte makrelen
2 eetlepels arachideolie
1 verse gember (fijngehakt, geschild, ca. 3 cm)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 ui (gesnipperd)
1 rode peper (in ringetjes)
3 lente-/bosuitjes (in ringen)
100 milliliter kokosmelk
4 eetlepels chilisaus
1 eetlepel sojasaus
1 bakje gefrituurde uitjes
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels met de pastinaak in 15-20 minuten gaar in water met zout. Voeg de laatste 3 minuten de paksoi toe. Maak intussen de makrelen schoon en verwijder de kop, staart, het vel en de graten.
2. Verhit de arachideolie en fruit hierin de gember, knoflook, ui, rode peper en de helft van de bosui. Giet de groenten af en vang wat kookvocht op. Stamp de groenten met het gembermengsel, de kokosmelk en eventueel wat kookvocht.
3. Meng de chilisaus met de soja- saus en serveer samen met de makreel bij de stamppot. Bestrooi met de rest van de bosui en de uitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
665 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
74 gram
Vezels
18 gram
Eiwitten
12 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie