
Pittige stamppot van zuurkool met banaan en gele curry
Hoofdgerecht
4 pers.
Aziatisch
Ingrediënten
750 gram kruimige aardappels
200 gram crème fraîche
1 scheutje melk
400 gram wijnzuurkool
2 stuks fairtrade bananen
2 eetlepels gele currypasta (kleine)
500 gram gerookte zalm
1 peper (versgemalen)
1 zout
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels, snijd niet te grof en spoel kort af.
2. Zet de aardappels op met gezouten water en breng aan de kook. Laat in ongeveer 20 minuten volledig gaar koken.
3. Verwarm ondertussen de currypasta in een hapjespan en voeg er de zuurkool aan toe. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes smoren.
4. Pel de bananen, snijd in plakjes en voeg toe aan de zuurkool.
5. Giet de aardappels af, stoom droog en stamp tot een fijne puree. Voeg er ⅔ van de creme fraiche aan toe en maak eventueel nog iets smeuïger met een scheutje melk.
6. Meng er de zuurkool met de banaan doorheen en breng eventueel op smaak met zout en peper.
7. Verdeel over diepe borden en verdeel er de gerookte zalm over.
8. Lepel op ieder bord nog wat lepeltjes creme fraiche.
Meer recepten in de categorie