
Pittige tomatenpasta met mosselen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
26.42 voor 4 pers.
Ingrediënten
350 gram Mosselen
1 stuk Ui
2 tenen Knoflook
2 bosjes Platte peterselie
1 stuk Rode peper
4 stuks Trostomaten
400 gram Spaghetti
200 ml Droge witte wijn
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Let op: voor dit recept is het fijn om een keukenmachine te gebruiken. Heb je die niet? Hak dan de ingrediënten bij stap 2 fijn met een koksmes.
2. Laat de gootsteen vollopen met koud water en doe hier de mosselen in. Laat ze even liggen en haal de dode mosselen eruit: deze herken je doordat ze gaan drijven. Mosselen die open staan geef je een tikje tegen de wasbak. Gaan ze dicht? Dan leven ze en kun je ze gebruiken. Blijven ze open? Dan zijn ze dood en gooi je ze weg. Doe de levende mosselen in een vergiet en laat uitlekken tot gebruik.
3. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Verwijder de schil van de ui en de knoflook, en hak in grove stukken. Hak de steeltjes van 1 bos peterselie grof en haal de blaadjes los. Leg de andere bos apart. Verwijder het uiteinde van de rode peper en hak de peper grof. Doe de ui, knoflook, steeltjes en -blaadjes in een keukenmachine en hak fijn.
4. Verwarm een grote hapjes- of braadpan met een scheut olijfolie en fruit hierin het gehakte uimengsel gedurende 5 minuten. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en voeg na 5 minuten toe aan het mengsel. Breng op smaak met peper en zout, en laat op laag vuur bakken.
5. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Verhoog ondertussen het vuur onder de hapjespan en voeg de mosselen toe samen met de witte wijn. Gaar de mosselen gedurende 3 minuten, tot het merendeel open is. Roer goed tussendoor en draai dan het vuur laag.
6. Hak de resterende peterselieblaadjes fijn en gooi de steeltjes weg. Snijd de citroen in partjes.
7. Giet de spaghetti af en roer door de mosselen. Schep de pasta met mosselen op vier borden en besprenkel met extra vierge olijfolie. Garneer met de gehakte peterselie en citroenpartjes.
Meer recepten in de categorie