
Pittige wortelbami
2 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
2 eieren
2 el sojasaus
2 el olie
1 rode ui, in parten
2 teentjes knoflook, geperst
1 prei, in ringen
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
100 g hamblokjes
1 schaal wortelspaghetti (275 g)
1/2 bakje verse koriander (à 20 g), gehakt
2 bosuitjes, in ringetjes
2 el pinda’s, grofgehakt
Bereidingswijze
Klop de eieren met 1 eetlepel sojasaus los in een kom. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren in circa 5 minuten tot een omelet. Keer halverwege.
Verhit de overige olie in een wok en roerbak hierin de ui, knoflook, prei, rode peper en hamblokjes een paar minuten op hoog vuur.
Voeg de wortelspaghetti toe en bak 3 minuten mee. Voeg de rest van de sojasaus, koriander en bosui toe en schep goed om. Warm alles nog 2 minuten door.
Verdeel het gerecht over 2 borden en bestrooi met de pinda’s. Snijd de omelet in stukjes en meng deze door het gerecht. Lekker met pindasaus en kroepoek.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
495 kcal
Vetten
33 gram
Koolhydraten
21 gram
Eiwitten
23 gram