Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige wortelbami

Pittige wortelbami

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olie
  • 1 rode ui, in parten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 prei, in ringen
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 100 g hamblokjes
  • 1 schaal wortelspaghetti (275 g)
  • 1/2 bakje verse koriander (à 20 g), gehakt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 el pinda’s, grofgehakt
Pittige wortelbami product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren met 1 eetlepel sojasaus los in een kom. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren in circa 5 minuten tot een omelet. Keer halverwege.
  2. Verhit de overige olie in een wok en roerbak hierin de ui, knoflook, prei, rode peper en hamblokjes een paar minuten op hoog vuur.
  3. Voeg de wortelspaghetti toe en bak 3 minuten mee. Voeg de rest van de sojasaus, koriander en bosui toe en schep goed om. Warm alles nog 2 minuten door.
  4. Verdeel het gerecht over 2 borden en bestrooi met de pinda’s. Snijd de omelet in stukjes en meng deze door het gerecht. Lekker met pindasaus en kroepoek.

    Voedingswaarde

  • Kcal 495
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 21 g
  • Vet 33 g