1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige wortelbami

Pittige wortelbami

Pittige wortelbami product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eieren
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olie
  • 1 rode ui, in parten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 prei, in ringen
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 100 g hamblokjes
  • 1 schaal wortelspaghetti (275 g)
  • 1/2 bakje verse koriander (à 20 g), gehakt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 el pinda’s, grofgehakt
Bereiden
Klop de eieren met 1 eetlepel sojasaus los in een kom. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren in circa 5 minuten tot een omelet. Keer halverwege.
Verhit de overige olie in een wok en roerbak hierin de ui, knoflook, prei, rode peper en hamblokjes een paar minuten op hoog vuur.
Voeg de wortelspaghetti toe en bak 3 minuten mee. Voeg de rest van de sojasaus, koriander en bosui toe en schep goed om. Warm alles nog 2 minuten door.
Verdeel het gerecht over 2 borden en bestrooi met de pinda’s. Snijd de omelet in stukjes en meng deze door het gerecht. Lekker met pindasaus en kroepoek.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 21 g
  • vet
  • 33 g
  • Kcal
  • 495
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie