
Pizza artisjok op platbrood
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
4 platbroden
1 ui
2 knoflookteentjes
1 blik gepelde tomaat
1 zwarte olijf
1 artisjok
1 pijnboompit
1 rucola
1 olijfolie
Bereidingswijze
1. Snipper de ui, en hak de knoflook. Bak in olijfolie tot de uitjes glazig zijn.
2. Voeg het blik gepelde tomaten toe en laat een kwartiertje sudderen. (Als je lekkere rode tomaten hebt gevonden, ontvel er dan 4 en gebruik die)
3. Hak alle grote stukken tomaat zo klein mogelijk met een houten spatel.
4. Maak nu de pizza’s. Smeer met een juslepel een dun laagje saus op de platbroden.
5. Garneer de pizza’s met de pizzakaas, artisjok en olijven.
6. Bak ze per twee in de oven in 3 minuten gaar.
7. Garneer met de rucola en pijnboompitten.
Meer recepten in de categorie