
Pizza Capricciosa
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
250 gram bloem
1 zakje gedroogde gist
4 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
400 gram gepelde tomaten (blik)
0.5 eetlepels verse tijm
100 gram gekookte hamreepjes
100 gram salami (in reepjes)
100 gram zwarte olijven (in plakjes)
8 artisjokharten (in repen, blik)
100 gram champignons (in plakjes)
125 gram mozzarella (in plakjes)
6 ansjovisfilets (gehalveerd)
Bereidingswijze
1. Meng de bloem met de gist. Maak in het midden een kuiltje en schenk daarin 125 ml water met 1/2 theelepel zout en 2 eetlepels olijfolie.
2. Kneed vanuit het midden tot een soepel deeg. Laat dit onder een vochtige doek op een warme plek 1 uur rijzen.
3. Fruit intussen voor de tomatensaus in 1 eetlepel olijfolie de ui en knoflook. Voeg de gepelde tomaten met sap en de tijm toe en laat op lage stand inkoken tot een dikkere saus.
4. Verwarm de oven voor op 250°C. Rol het deeg dun uit en leg het in de pizzavormen of op de bakplaat.
5. Bestrijk de deegranden met de rest van de olijfolie. Verdeel de tomatensaus over het deeg. Verdeel de ingrediënten voor de vulling erover.
6. Bak de pizza in het midden van de oven in circa 15 minuten krokant en gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1260 kcal
Vetten
60 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
117 gram
Eiwitten
53 gram
Meer recepten in de categorie