
Gezonde plaatpizza in het groen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
16 groene asperges
150 gram sugarsnaps
200 gram diepvries tuinerwtjes
4 rollen pizzadeeg
5 eetlepels extra vergine olijfolie
0.25 theelepels zeezout
200 gram zachte geitenkaas (verbrokkeld)
5 gram bieslook (fijngehakt)
5 gram peterselie (fijngehakt)
5 gram dille
Bereidingswijze
1. Blancheer de asperges 5 minuten. Blancheer de sugarsnaps en erwten ongeveer 3 minuten. Laat goed uitlekken.
2. Snijd enkele sugarsnaps open voor een mooie presentatie.
3. Verwarm de oven (met bakplaat of pizzasteen) voor op de pizzastand of hoogste stand.
4. Rol het pizzadeeg uit of leg de pizzabodem klaar.
5. Leg de bodem op de hete pizzasteen of een hete bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje zeezout.
6. Bak in enkele minuten gaar en knapperig.
7. Beleg de pizzabodem met de geblancheerde groenten en de geitenkaas.
8. Haal de plaatpizza uit de oven en bestrooi met de gehakte verse kruiden. Besprenkel met nog wat milde olijfolie.
9. Bak zo nog 3 heerlijke, gezonde plaatpizza’s.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1320 kcal
Vetten
41 gram
Koolhydraten
186 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
46 gram
Zout
10 gram
Meer recepten in de categorie