
Pizza met bloemkoolbodem en drie soorten kaas
4 pers.
ca. 10 min
Italiaans
Ingrediënten
2 bollen buffelmozzarella
150 g pastasaus tradizionale (pot 300 g)
4 bloemkool pizzabodems
450 g verse spinazie, gewassen en niet nat
4 tl kappertjes
60 g Grana padano kaas, geraspt
4 el mascarpone (kaas)
Bereidingswijze
Verhit de oven op 200 °C.
Snij de mozzarellabollen in 4 dikke plakken en dep droog met keukenpapier. Verdeel de saus over de 4 pizzabodems en verdeel daar de spinazie over. Verdeel de mascarpone met een theelepel in ‘plukjes’ over de pizza’s en strooi ook de kappertjes en Grana padano erover. Breng op smaak met peper en zout.
Leg op elke pizza twee plakken mozzarella en bak de pizza’s in ± 8-9 min. af.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
740 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
79 gram
Eiwitten
33 gram