Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pizza met boerenkoolpesto, artisjokken en rode ui

Pizza met boerenkoolpesto, artisjokken en rode ui

Ingrediënten

  • 1 pak pizzadeeg
  • 300 gram boerenkool
  • 150 gram kipreepjes
  • 4 stuks artisjokharten
  • 20 gram basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk rode ui
  • 85 gram pijnboompitten
Pizza met boerenkoolpesto, artisjokken en rode ui product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten in 4-5 minuten op middelhoog vuur rondom goudbruin.
  3. Pel de teentjes knoflook en voeg deze samen met de boerenkool, de basilicum, de pijnboompitten en een flinke scheut olijfolie in een kom. Pureer het boerenkool-mengsel met een staafmixer tot een grove pesto.
  4. Rol het pizzadeeg (inclusief het bakpapier) uit over een bakplaat. Bestrijk het deeg met de bijgeleverde tomatensaus en volg met de boerenkoolpesto.
  5. Hak de artisjokken harten in gelijke stukken en pel en snijd de rode ui in gelijke ringen. Beleg de pizza vervolgens met de artisjokken harten en de uienringen.
  6. Plaats de pizza 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  7. Was en snijd ondertussen de trostomaten in gelijke parten en meng deze met de slamelange en de kipreepjes.
  8. Verdeel de pizza samen met de salade over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 459
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 40 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 5