
Pizza met boerenkoolpesto, artisjokken en rode ui
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 pak pizzadeeg
300 gram boerenkool
150 gram kipreepjes
4 stuks artisjokharten
20 gram basilicum
3 teentjes knoflook
1 stuk rode ui
85 gram pijnboompitten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten in 4-5 minuten op middelhoog vuur rondom goudbruin.
3. Pel de teentjes knoflook en voeg deze samen met de boerenkool, de basilicum, de pijnboompitten en een flinke scheut olijfolie in een kom. Pureer het boerenkool-mengsel met een staafmixer tot een grove pesto.
4. Rol het pizzadeeg (inclusief het bakpapier) uit over een bakplaat. Bestrijk het deeg met de bijgeleverde tomatensaus en volg met de boerenkoolpesto.
5. Hak de artisjokken harten in gelijke stukken en pel en snijd de rode ui in gelijke ringen. Beleg de pizza vervolgens met de artisjokken harten en de uienringen.
6. Plaats de pizza 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
7. Was en snijd ondertussen de trostomaten in gelijke parten en meng deze met de slamelange en de kipreepjes.
8. Verdeel de pizza samen met de salade over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1933 Kj
Calorieën
459 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
40 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
32 gram