
Pizza met citroen-mascarpone en gerookte zalm
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Mediterraans
Ingrediënten
4 pizzabodems (kant-en-klaar)
250 gram mascarpone
1 citroen (rasp en sap)
200 gram gerookte zalm
4 eetlepels kappertjes
0 olijfolie (om te besprenkelen)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 240ºC. Bak de pizzabodems met tomatensaus volgens de aanwijzingen op de verpakking knapperig in de oven, maar neem ze 5 minuten eerder uit de oven.
2. Meng intussen de mascarpone met de citroenrasp en 2 eetlepels citroensap. Breng op smaak met zout en peper en bestrijk de pizza's met de mascarpone.
3. Beleg met de gerookte zalm en kappertjes en bak de pizza's nog 5 minuten in de oven. Besprenkel de pizza's met extra citroensap en olijfolie naar smaak. Serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1080 kcal
Vetten
58 gram
Waarvan verzadigd vet
27 gram
Koolhydraten
91 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
42 gram
Meer recepten in de categorie