
Pizza met gegrilde aubergine en brie
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
3 stuks aubergines
200 gram brie
250 gram cherrytomaten
125 gram groene pesto
2 pakken pizzadeeg
50 gram pijnboompitten
1 theelepel oregano
75 gram rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine over de lengte in dunne plakken en bestrijk met olie. Snijd de brie in plakken en halveer de cherrytomaten.
2. Verhit een grillpan en grill de aubergine tot er mooie grill strepen ontstaan.
3. Meng de pesto met de tomatensaus en smeer uit over de pizzabodems, leg de aubergines en brie erop en garneer met pijnboompitten en oregano. Bak de pizza’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Meng de rucola met de cherrytomaatjes en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
5. Serveer de pizza’s met de rucola salade
Tip: Lekker met Parmezaanse kaas door de rucola salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3346 Kj
Calorieën
775 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
69 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie