Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pizza met gegrilde groente en gorgonzola

Pizza met gegrilde groente en gorgonzola

Ingrediënten

  • 2 stuks aubergines
  • 2 stuks courgettes
  • 100 gram blauwe kazen
  • 1 handje pijnboompitten
  • 75 gram rucolamelange
  • 2 stuks rode uien
  • 2 pakken pizzadeeg
Pizza met gegrilde groente en gorgonzola product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de aubergine en de courgette in dunne plakken. Verkruimel de blauwe kaas.
  3. Verhit een grillpan, kwast de plakken aubergine en courgette in met wat olijfolie en grill 2 minuten aan beide kanten.
  4. Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier, bestrijk met de tomatensaus en beleg met de rode uienringen. Leg vervolgens dakpansgewijs, om en om de aubergine en courgetteplakken op de pizza. Strooi de blauwe kaas erover en bak in de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
  5. Verwarm ondertussen een pan en rooster de pijnboompitten goudbruin.
  6. Garneer de pizza's met de pijnboompitten en de rucolamelange.

    Voedingswaarde

  • Kcal 644
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 72 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 9