
Pizza met gegrilde groente en gorgonzola
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks aubergines
2 stuks courgettes
100 gram blauwe kazen
1 handje pijnboompitten
75 gram rucolamelange
2 stuks rode uien
2 pakken pizzadeeg
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de aubergine en de courgette in dunne plakken. Verkruimel de blauwe kaas.
3. Verhit een grillpan, kwast de plakken aubergine en courgette in met wat olijfolie en grill 2 minuten aan beide kanten.
4. Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier, bestrijk met de tomatensaus en beleg met de rode uienringen. Leg vervolgens dakpansgewijs, om en om de aubergine en courgetteplakken op de pizza. Strooi de blauwe kaas erover en bak in de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
5. Verwarm ondertussen een pan en rooster de pijnboompitten goudbruin.
6. Garneer de pizza's met de pijnboompitten en de rucolamelange.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2721 Kj
Calorieën
644 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
72 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
34 gram
Meer recepten in de categorie