
Pizza met gerookte makreel, avocado, wasabimayonaise en rucola
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
26.72 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 Rol Pizzadeeg
200 gram Creme fraiche
300 gram Makreelfilet
4 theelepel Wasabi
6 eetlepel Mayonaise
2 stuks Avocado
35 gram Rucola
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 210 graden. Rol het pizzadeeg over een met bakpapier beklede bakplaat uit. Besmeer het pizzadeeg met de crème fraîche, houd een rand van 1 centimeter vrij. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de pizza’s 15-20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en gaar is.
2. Breek de makreelfilet met je vingers in stukjes. Meng de wasabi met de mayonaise. Verwijder de schil en pit van de avocado’s. Halveer en snijd het vruchtvlees in plakjes.
3. Haal de pizza’s uit de oven en verdeel er de rucola, makreel en avocado over. Besprenkel met de wasabimayonaise, citroensap naar smaak en zwarte peper.
Meer recepten in de categorie