
Pizza met groene asperges, ansjovis en spinaziepesto
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
400 gram mix voor pizzadeeg (pak)
400 gram groene asperges
1 eetlepel olijfolie
2 rode uien (in parten)
46 gram ansjovisfilets (blikje)
2 eetlepels zwarte olijven (grof gehakt, zonder pit)
2 bollen mozzarella (in stukjes)
4 eetlepels pesto
Bereidingswijze
1. Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer hierin de groene asperges 2 minuten. Giet ze af en spoel onder koud water. Snijd ze eventueel in gelijke stukken.
3. Rol het deeg dun uit en bekleed de bakplaat ermee (of maak 2 kleinere pizza's op 2 bakplaten).
4. Bestrijk het deeg met olijfolie en verdeel de asperges, de ui, de ansjovis en de olijven erover.
5. Verdeel de mozzarella erover en maal er wat peper over.
6. Bak de pizza 15-20 minuten onder in de oven. Verdeel royaal pesto over de pizza en bak nog circa 5 minuten verder. Lekker met geroosterde tomaatjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
895 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
87 gram
Eiwitten
48 gram
Meer recepten in de categorie