
Pizza met ricotta gerookte kip en radijs
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 Bio+ Courgette
100 GR Kant en klare gerookte kipfiletreepjes
1/4 Bio+ Citroen
3 takjes Basilicum
1 bol Mozzarella
250 GR Ricotta
2 EL Olijfolie extra vierge
1 rol Pizzadeeg
2 EL Rode radijs kruid
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de pizzaverpakking.
2. Snijd de uiteindes van de courgette. Maak met een kaasschaaf lange dunne linten van de courgette. Rasp de citroen. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Scheur de mozzarella in stukken.
3. Meng de ricotta met het citroenrasp, een eetlepel olijfolie en de basilicum. Breng op smaak met peper.
4. Besmeer het pizzadeeg met het ricottamengsel en verdeel hierover de mozzarella.
5. Meng de courgettelinten met de resterende olijfolie. Breng op smaak met peper.
6. Verdeel de courgettelinten over de ricotta. Top met de gerookte kipfiletreepjes.
7. Bak de pizza volgens de verpakking goudbruin en knapperig.
8. Garneer met het rode radijskruid.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
489 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
32 gram
Eiwitten
4 gram