Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pizza met ricotta gerookte kip en radijs

Pizza met ricotta gerookte kip en radijs

Ingrediënten

  • 1 Bio+ Courgette
  • 100 GR Kant en klare gerookte kipfiletreepjes
  • 1/4 Bio+ Citroen
  • 3 takjes Basilicum
  • 1 bol Mozzarella
  • 250 GR Ricotta
  • 2 EL Olijfolie extra vierge
  • 1 rol Pizzadeeg
  • 2 EL Rode radijs kruid
Pizza met ricotta gerookte kip en radijs product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de pizzaverpakking.
  2. 2. Snijd de uiteindes van de courgette. Maak met een kaasschaaf lange dunne linten van de courgette. Rasp de citroen. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Scheur de mozzarella in stukken.
  3. 3. Meng de ricotta met het citroenrasp, een eetlepel olijfolie en de basilicum. Breng op smaak met peper.
  4. 4. Besmeer het pizzadeeg met het ricottamengsel en verdeel hierover de mozzarella.
  5. 5. Meng de courgettelinten met de resterende olijfolie. Breng op smaak met peper.
  6. 6. Verdeel de courgettelinten over de ricotta. Top met de gerookte kipfiletreepjes.
  7. 7. Bak de pizza volgens de verpakking goudbruin en knapperig.
  8. 8. Garneer met het rode radijskruid.

    Voedingswaarde

  • Kcal 489
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 32 g
  • Vet 24 g