Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pizza met ricotta gerookte kip en radijs

Pizza met ricotta gerookte kip en radijs

Pizza met ricotta gerookte kip en radijs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 Bio+ Courgette
  • 100 GR Kant en klare gerookte kipfiletreepjes
  • 1/4 Bio+ Citroen
  • 3 takjes Basilicum
  • 1 bol Mozzarella
  • 250 GR Ricotta
  • 2 EL Olijfolie extra vierge
  • 1 rol Pizzadeeg
  • 2 EL Rode radijs kruid
Bereiden
1. Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de pizzaverpakking.
2. Snijd de uiteindes van de courgette. Maak met een kaasschaaf lange dunne linten van de courgette. Rasp de citroen. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Scheur de mozzarella in stukken.
3. Meng de ricotta met het citroenrasp, een eetlepel olijfolie en de basilicum. Breng op smaak met peper.
4. Besmeer het pizzadeeg met het ricottamengsel en verdeel hierover de mozzarella.
5. Meng de courgettelinten met de resterende olijfolie. Breng op smaak met peper.
6. Verdeel de courgettelinten over de ricotta. Top met de gerookte kipfiletreepjes.
7. Bak de pizza volgens de verpakking goudbruin en knapperig.
8. Garneer met het rode radijskruid.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
32 g
vet
24 g
Kcal
489