
Pizza met sardines en ansjovis
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 rol pizzadeeg (koelvers)
6 eetlepels tomatensaus (naar keuze)
1 rode ui (in ringen)
1 blikje sardines (à 125 g)
1 blikje ansjovisfilet
2 eetlepels kappertjes
2 teentjes knoflook (in plakjes)
1 eetlepel olijfolie
50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
50 gram belegen kaas (geraspt)
0 basilicum (om te garneren)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het pizzadeeg uit over de bakplaat. Verdeel de tomatensaus erover en beleg met de ui, sardines, ansjovis (45 gram), kappertjes en knoflook. Bedruppel met de olie.
2. Bestrooi met alle kaas en bak de plaatpizza in de oven in 15-20 minuten gaar. Bestrooi voor het serveren met de basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
495 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
49 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
26 gram
Zout
6 gram
Meer recepten in de categorie