
Pizza met tomaatjes, parmaham, rucola en truffelmayonaise
Hoofdgerecht
1 pers.
ca. 40 min
Italiaans
Ingrediënten
1 rol rond pizzadeeg (Jan, koelvers)
100 g pizzasaus (pot)
1 teen knoflook
½ bakje cherrytomaten (à 250 g), gehalveerd
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
2 el PLUS olijfolie
1 bol (buffel)mozzarella (125 g)
3 plakjes parmaham
1 el truffelmayonaise
Handvol rucola
Keukenmateriaal: ovenrooster
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Rol het deeg uit op het bakpapier en leg op het ovenrooster. Bestrijk de bodem met de pizzasaus.
Pers de knoflook. Meng de tomaten met de knoflook, Italiaanse kruiden en olijfolie. Scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel de tomaten en mozzarella over de pizzabodem.
Bak de pizza in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin en knapperig.
Scheur de parmaham in repen. Verdeel de ham met dotjes truffelmayonaise over de pizza. Bestrooi met de rucola en peper naar smaak.
Variatietip
Verwarm een pizzasteen op de hete barbecue en leg de belegde pizza met het bakpapier op de steen. Bak de pizza’s in 10-15 min. goudbruin en knapperig. Liever zonder vlees? Vervang de ham door reepjes paprika, plakjes courgette of champignons. Bak de groenten met de pizza mee.