
Pizza spinata romana met spinaziesalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
67.68 voor 4 pers.
Ingrediënten
375 gram Buffelmozzarella
3 stuks Paprika (rood en geel)
16 stuks Zwarte olijven
2 stuks Pizzadeeg
400 gram Tomatensaus
2 theelepel Oregano
3 eetlepel Kappertjes
1 stuk Kleine rode ui
1 bosje Basilicum
2 eetlepel Olijfolie extra vierge
2 theelepel Balsamico
300 gram Bladspinazie
100 gram Spinata romana
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukken. Snijd de paprika’s in reepjes en hak de olijven grof. Verdeel het pizzadeeg over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Verdeel de pastasaus over het deeg, maar houd de randen vrij. Verdeel de mozzarella, paprika, oregano, kappertjes en zwarte olijven over de saus. Bak de pizza’s in 15-20 minuten goudbruin, gaar en krokant.
2. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne ringen. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en scheur in grove stukken. Meng de olijfolie met de azijn, een snuf zout en peper. Meng de spinazie met de dressing, basilicum en rode ui. Zet apart tot gebruik.
3. Haal de pizza’s uit de oven en verdeel er de spinata romana over. Serveer de pizza’s met de spinaziesalade.
4. Tip: ook lekker met ansjovis in plaats van salami.
Meer recepten in de categorie