
Pizzabrood met gegrilde groenten, ham en kruidendip
Borrel
6 pers.
ca. 45 min
Nederlands
Ingrediënten
½ courgette
1 rode ui
½ rode paprika
2 el olijfolie
1 rol pizzadeeg
3 el olijfolie extra vierge
1 teentje knoflook
2 takjes peterselie en/of basilicum
70 g dungesneden serranoham
Extra nodig: grillpan, bakplaat met bakpapier.
Bereidingswijze
Snijd de courgette in dunne plakjes, de rode ui in partjes van 1 cm en de paprika in reepjes. Schep de groenten om met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het pizzadeeg uit. Snijd uit het deeg een grote en een kleine cirkel. Leg de cirkels boven elkaar, licht overlappend, op de bakplaat. Snijd uit de deegresten oortjes en druk deze op de kleine cirkel.
Bak de paashaas in de oven in 15 min. goudgeel en gaar. Verhit intussen de grillpan. Gril de groenten in 2-3 porties op een hoge stand in 4 min. per portie beetgaar en met mooie grillstrepen. Schep de gegrilde groenten op een bord.
Hak intussen de peterselie en/of basilicum fijn. Rasp of pers de knoflook. Meng de kruiden en de knoflook met de extra vierge olijfolie. Breng de kruidendip op smaak met zout en peper.
Leg de paashaas op een plank. Schep de gegrilde groenten in de grote deegcirkel en de serranoham in de kleine deegcirkel. Serveer met de kruidendip.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
469 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
57 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
2.34 gram