Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Plaatpizza met gegrilde groenten en een frisse salade

Plaatpizza met gegrilde groenten en een frisse salade

Ingrediënten

  • 1 pak pizzadeeg
  • 400 gram tomatensaus
  • 400 gram cherrytomaten
  • 1 stuk courgette
  • 1 stuk aubergine
  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 75 gram rucolamelange
  • 30 gram pijnboompitten
Plaatpizza met gegrilde groenten en een frisse salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Pel en pers de knoflook. Snijd de courgette en de aubergine in dunne plakken. Rasp de Parmezaanse kaas.
  3. Verhit een grillpan en grill de plakken courgette en aubergine zodat er aan beide kanten mooie strepen ontstaan.
  4. Meng de cherrytomaatjes met een klein scheutje olijfolie en de knoflook, zodat alle tomaatjes zijn bedekt.
  5. Rol het deeg uit en plaats dit met het bakpapier op de bakplaat. Prik gaatjes in het deeg, bestrijk met de pizzasaus en strooi de parmezaanse kaas eroverheen. Beleg vervolgens met de cherrytomaatjes en de helft van de gegrilde groenten. Bak in de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
  6. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitjes in 5 minuten goudbruin.
  7. Meng tot slot de rucola met een scheutje olijfolie en de resterende gegrilde groenten tot een salade.
  8. Serveer de plaatpizza met de salade en garneer met de pijnboompitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 447
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 48 g
  • waarvan suikers 19
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 7