
Plaatpizza met gegrilde groenten en een frisse salade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 pak pizzadeeg
400 gram tomatensaus
400 gram cherrytomaten
1 stuk courgette
1 stuk aubergine
1 stuk rode ui
2 teentjes knoflook
75 gram parmezaanse kaas
75 gram rucolamelange
30 gram pijnboompitten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Pel en pers de knoflook. Snijd de courgette en de aubergine in dunne plakken. Rasp de Parmezaanse kaas.
3. Verhit een grillpan en grill de plakken courgette en aubergine zodat er aan beide kanten mooie strepen ontstaan.
4. Meng de cherrytomaatjes met een klein scheutje olijfolie en de knoflook, zodat alle tomaatjes zijn bedekt.
5. Rol het deeg uit en plaats dit met het bakpapier op de bakplaat. Prik gaatjes in het deeg, bestrijk met de pizzasaus en strooi de parmezaanse kaas eroverheen. Beleg vervolgens met de cherrytomaatjes en de helft van de gegrilde groenten. Bak in de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
6. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitjes in 5 minuten goudbruin.
7. Meng tot slot de rucola met een scheutje olijfolie en de resterende gegrilde groenten tot een salade.
8. Serveer de plaatpizza met de salade en garneer met de pijnboompitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1886 Kj
Calorieën
447 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
25 gram
Meer recepten in de categorie