Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Plaatpizza met gerookte zalm en spinaziesalade

Plaatpizza met gerookte zalm en spinaziesalade

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte zalmfilets
  • 1 stuk avocado
  • 75 gram witte kaas
  • 1 stuk citroen
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 stuk rode ui
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 8 plakken bladerdeegvellen
  • 1 stuk courgette
  • 100 gram roomkaas
Plaatpizza met gerookte zalm en spinaziesalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de bladerdeegvellen en plak vier vellen aan elkaar. Uiteindelijk heb je 2 grote vierkante pizza’s. Rol de zijkanten iets naar binnen zodat er een opstaande rand ontstaat. Bak de pizzabodems in ongeveer 20 - 25 minuten goudbruin.
  2. Meng het sap van de citroen met de roomkaas en besmeer de pizzabodems. Verdeel de gerookte zalm, de kappertjes en dun gesneden ringen rode ui over de bodem. Garneer met verkruimelde witte kaas.
  3. Snijd de courgette over de lengte in dunne plakken en grill tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  4. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng samen met de gegrilde courgette door de spinazie.
  5. Snijd de plaatpizza’s in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de spinaziesalade.
  6. Tip: Garneer de plaatpizza met dille, lekker bij de gerookte zalm.

    Voedingswaarde

  • Kcal 651
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 42 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 43 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 23
  • Vezels 7