
Plaatpizza met gerookte zalm en spinaziesalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
200 gram gerookte zalmfilets
1 stuk avocado
75 gram witte kaas
1 stuk citroen
300 gram verse spinazie
1 stuk rode ui
2 eetlepels kappertjes
8 plakken bladerdeegvellen
1 stuk courgette
100 gram roomkaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de bladerdeegvellen en plak vier vellen aan elkaar. Uiteindelijk heb je 2 grote vierkante pizza’s. Rol de zijkanten iets naar binnen zodat er een opstaande rand ontstaat. Bak de pizzabodems in ongeveer 20 - 25 minuten goudbruin.
2. Meng het sap van de citroen met de roomkaas en besmeer de pizzabodems. Verdeel de gerookte zalm, de kappertjes en dun gesneden ringen rode ui over de bodem. Garneer met verkruimelde witte kaas.
3. Snijd de courgette over de lengte in dunne plakken en grill tot er mooie grillstrepen ontstaan.
4. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng samen met de gegrilde courgette door de spinazie.
5. Snijd de plaatpizza’s in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de spinaziesalade.
Tip: Garneer de plaatpizza met dille, lekker bij de gerookte zalm.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2729 Kj
Calorieën
651 kcal
Vetten
43 gram
Waarvan verzadigd vet
23 gram
Koolhydraten
42 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
25 gram