
Plaatpizza met groene groenten en een eitje
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 pakken pizzadeeg
4 stuks eieren
100 gram kaas
600 gram verse spinazie
250 gram aspergetips
200 gram tuinerwten (diepvries)
20 gram basilicum
200 gram cherrytomaten
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
2. Pel en snipper de knoflook. Halveer de cherrytomaatjes en de asperges over de lengte. Rasp de kaas en ontdooi de erwten.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak 5 minuten, laat vervolgens goed uitlekken.
4. Rol het deeg uit op twee bakplaten en verdeel de tomatensaus erover. Verdeel vervolgens de geraspte kaas, de spinazie, de aspergetips, de erwten en de cherrytomaatjes erover.
5. Breek voorzichtig de eitjes bovenop de pizza's en bak in de oven in 15 - 20 minuten goudbruin en gaar.
6. Snijd de pizza’s in stukken en verdeel over de borden. Garneer met verse blaadjes basilicum.
Tip: Lekker om te garneren met chilivlokken.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2697 Kj
Calorieën
638 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
65 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
46 gram
Meer recepten in de categorie