Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Plaatpizza met groene groenten en een eitje

Plaatpizza met groene groenten en een eitje

Ingrediënten

  • 2 pakken pizzadeeg
  • 4 stuks eieren
  • 100 gram kaas
  • 600 gram verse spinazie
  • 250 gram aspergetips
  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 20 gram basilicum
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 teentje knoflook
Plaatpizza met groene groenten en een eitje product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. 2. Pel en snipper de knoflook. Halveer de cherrytomaatjes en de asperges over de lengte. Rasp de kaas en ontdooi de erwten.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak 5 minuten, laat vervolgens goed uitlekken.
  4. 4. Rol het deeg uit op twee bakplaten en verdeel de tomatensaus erover. Verdeel vervolgens de geraspte kaas, de spinazie, de aspergetips, de erwten en de cherrytomaatjes erover.
  5. 5. Breek voorzichtig de eitjes bovenop de pizza's en bak in de oven in 15 - 20 minuten goudbruin en gaar.
  6. 6. Snijd de pizza’s in stukken en verdeel over de borden. Garneer met verse blaadjes basilicum.
  7. Tip: Lekker om te garneren met chilivlokken.

    Voedingswaarde

  • Kcal 638
  • Eiwit 46 g
  • Koolhydraten 65 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 11