
Plaatpizza met spinazie, brie en walnoten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 pak pizzadeeg
450 gram verse spinazie
100 gram brie
2 handjes walnoten
2 eetlepels honing
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 210 graden en breng een pan met water aan de kook.
2. Voeg de spinazie beetje bij beetje in de pan met water en kook tot alle blaadjes geslonken zijn. Giet de spinazie af in een vergiet en druk voorzichtig het meeste vocht eruit.
3. Rol het pizzadeeg inclusief het bakpapier direct af op de bakplaat en verdeel de bijgeleverde tomatensaus over het deeg.
4. Snijd de brie in gelijke plakjes en hak de walnoten grof.
5. Beleg de bodem met de spinazie, de brie en de walnoten en plaats de pizza 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
6. Garneer de pizza met de honing en verdeel over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1646 Kj
Calorieën
390 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
35 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie