
Plaatpizza met tonijn en kaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 zakje gedroogde gist
500 gram bloem
2 eetlepels bloem (om te bestuiven)
6 eetlepels olijfolie
2 takjes tijm (gerist)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 courgette (in dunne plakken)
1 blikje tonijn op water (uitgelekt)
12 cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
200 gram Melkan Goudse jong belegen (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220ºC of de pizzastand. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap, ter grootte van de bakplaat. Meng de tijm met de knoflook en de overige olie en bestrijk het deeg ermee.
2. Verdeel de plakjes courgette over het deeg en bestrijk opnieuw met de tijm-knoflookolie. Verdeel de tonijn en de tomaatjes, met het snijvlak naar boven, erover. Bestrooi met de kaas.
3. Bak de pizza onder in de oven in 10-15 minuten gaar. Bedruppel de pizza voor het serveren met de rest van de tijm-knoflookolie.
Meer recepten in de categorie