
Plaatpizza met tonijn, rode ui en courgette
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Italiaans
Ingrediënten
6 eetlepels olijfolie
250 gram rode uien (in ringen)
1 courgette (kleine, in dunne plakjes)
1 eetlepel tijm
1 pak mix voor pizzabodem
1 eetlepel bloem (om te bestuiven)
200 milliliter gezeefde tomaten
125 milliliter crème fraîche
2 blikjes tonijn op olie (uitgelekt)
200 gram mozzarella (in plakjes)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225ºC.
2. Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de ui en courgette op lage stand 6-8 minuten. Schep af en toe om. Strooi de tijm erover.
3. Kneed intussen met de mixer de pizzamix met de rest van de olijfolie en 250 ml water tot een samenhangend deeg.
4. Bestuif het werkblad met bloem en kneed hierop het deeg met de hand nog even door tot het soepel is. Rol uit tot een dunne lap en leg deze op de bakplaat.
5. Meng de gezeefde tomaten met de crème fraîche en bestrijk hiermee het deeg. Verdeel het ui-courgettemengsel en de tonijn erover.
6. Bestrooi met zout en peper en leg de plakjes mozzarella erop.
7. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizza in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
645 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
32 gram
Eiwitten
37 gram
Meer recepten in de categorie