

Plaatquiche met broccoli, salami en dille
Brunch
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
8 plakjes bladerdeeg (pak 450 g, diepvries)
400 g broccoli
3 takjes dille
1 ei
1 bekertje crème fraîche (125 g)
100 g geraspte belegen kaas
75 g salami (vleeswaren)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Laat de bladerdeegplakjes op kamertemperatuur ontdooien. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in plakjes van 1 cm. Kook de broccoli in water met zout in 6 min. beetgaar. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken.
Leg 6 bladerdeegplakjes in een rechthoek op de bakplaat. Laat de randen iets overlappen, zodat één grote deeglap ontstaat. Snijd van de laatste 2 deegplakjes 10 repen en leg ze als rand op de zijkanten.
Hak de dille fijn. Klop het ei los met de crème fraîche, de kaas en de dille. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel het roommengsel over het midden van de taartbodem.
Snijd de salami in reepjes. Verdeel de salami met de plakjes en roosjes broccoli over het roommengsel.
Bak de plaatquiche in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 min. goudbruin en gaar.
Variatietip
Vervang de salami door gerookte zalmfilet of (vegetarische) ham.