
Plaattaart bij de lunch
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
3 uien
1 el boter
1 pak pizzadeeg (385 gram)
1 bekertje crème fraîche (125 gram)
8 plakjes Puur van Smaak Ontbijtspek
4 eieren
1 mespunt zout
1 zakje veldsla (75 gram)
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien in ca. 5 min. zacht en glazig. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Ontrol het deeg en leg het met het bakpapier op een bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en verdeel de uien en het spek erover. Bak de plaattaart 15 min. in de oven. Neem uit de oven en breek de eieren erboven. Zet ca. 6 min. in de oven of tot het eiwit gestold en de eidooier nog zacht is. Bestrooi met extra peper. Verdeel de veldsla erover en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
545 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
48 gram
Eiwitten
19 gram