Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Plaattaart bij de lunch

Plaattaart bij de lunch

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 1 el boter
  • 1 pak pizzadeeg (385 gram)
  • 1 bekertje crème fraîche (125 gram)
  • 8 plakjes Puur van Smaak Ontbijtspek
  • 4 eieren
  • 1 mespunt zout
  • 1 zakje veldsla (75 gram)
  • bakpapier
Plaattaart bij de lunch product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien in ca. 5 min. zacht en glazig. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  2. Ontrol het deeg en leg het met het bakpapier op een bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en verdeel de uien en het spek erover. Bak de plaattaart 15 min. in de oven. Neem uit de oven en breek de eieren erboven. Zet ca. 6 min. in de oven of tot het eiwit gestold en de eidooier nog zacht is. Bestrooi met extra peper. Verdeel de veldsla erover en serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 545
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 48 g
  • Vet 30 g