

Plaattaart met bieten en geitenkaas
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
26.20 voor 4 pers.
Ingrediënten
6 Plakjes Bladerdeeg
1 stuk Eieren
75 gram Roomkaas
500 gram Rode bieten
160 gram Geitenkaas
50 gram Walnoten
1 eetlepel Honing
5 gram Basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Leg de bladerdeegplakjes in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat, duw de naadjes goed vast en prik met een vork gaatjes in het deeg.
3. Klop het ei op en smeer de randjes van het deeg hiermee in.
4. Smeer de binnenkant van het deeg in met de roomkaas, laat de randjes vrij. Snij de bieten in plakjes en verdeel over de roomkaas, breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de bieten de geitenkaas en de grof gehakte walnoten. Besprenkel met de honing en bak 25 a 30 minuten af in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is.
5. Garneer met de basilicum en dien direct op.
Meer recepten in de categorie