Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Plaattaart met courgette en bietenspread

Plaattaart met courgette en bietenspread

Ingrediënten

  • 1 stuk Sjalot
  • 350 gram Gekookte rode biet
  • 100 gram Vegan feta
  • 2 stuks Courgette
  • 1 theelepel Tijm
  • 450 gram Bladerdeeg, ontdooid
  • 75 gram Kalamata olijven
  • 60 gram Pecannoten ongezouten ongebrand
Plaattaart met courgette en bietenspread product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Let op: voor dit recept heb je een keukenmachine nodig.
  2. 2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot, hak de rode bieten grof en breek de feta in stukjes. Hak de bieten in een keukenmachine tot een gladde massa. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel olijfolie. Voeg de feta toe en mix nog een paar keer kort zodat het geheel gemengd is, maar het nog geen egale massa is. Roer de sjalotsnippers erdoor.
  3. 3. Verwijder de uiteindes van de courgettes en snijd in zo dun mogelijke lange plakken. Meng met 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel zout en de tijm.
  4. 4. Leg de bladerdeegplakjes met de randjes dakpansgewijs over elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de naden stevig op elkaar en prik het deeg in met een vork. Vouw de buitenste randjes 1 cm naar binnen en bestrijk de randjes met olijfolie.
  5. 5. Smeer de bietenspread over de bodem en verdeel de courgettelinten eroverheen. Bak in 25 minuten goudbruin en krokant. Hak ondertussen de olijven en pecannoten grof.
  6. 6. Garneer met de courgettetaart met de olijven en pecannoten en serveer (lauw)warm.

    Voedingswaarde

  • Kcal 532
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 50 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 30 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 6