

Plaattaart met courgette en bietenspread
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Vegetarisch
6.98 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Sjalot
350 gram Gekookte rode biet
100 gram Vegan feta
2 stuks Courgette
1 theelepel Tijm
450 gram Bladerdeeg
75 gram Kalamata olijven
60 gram Pecannoten ongezouten ongebrand
Bereidingswijze
1. Let op: voor dit recept heb je een keukenmachine nodig.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot, hak de rode bieten grof en breek de feta in stukjes. Hak de bieten in een keukenmachine tot een gladde massa. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel olijfolie. Voeg de feta toe en mix nog een paar keer kort zodat het geheel gemengd is, maar het nog geen egale massa is. Roer de sjalotsnippers erdoor.
3. Verwijder de uiteindes van de courgettes en snijd in zo dun mogelijke lange plakken. Meng met 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel zout en de tijm.
4. Leg de bladerdeegplakjes met de randjes dakpansgewijs over elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de naden stevig op elkaar en prik het deeg in met een vork. Vouw de buitenste randjes 1 cm naar binnen en bestrijk de randjes met olijfolie.
5. Smeer de bietenspread over de bodem en verdeel de courgettelinten eroverheen. Bak in 25 minuten goudbruin en krokant. Hak ondertussen de olijven en pecannoten grof.
6. Garneer met de courgettetaart met de olijven en pecannoten en serveer (lauw)warm.
Meer recepten in de categorie