
Plaattaart met courgettelinten, geitenkaas en walnoten
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
24.06 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Courgette
1 eetlepel Tijm
200 gram Geitenkaas
100 gram Volle yoghurt
2 stuks Eieren
1 eetlepel Honing
1 Rol Vers bladerdeeg
75 gram Walnoten
2 stuks Avocado
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de courgettes, verwijder de uiteindes en schaaf dunne lange plakken met een kaasschaaf of dunschiller. Meng in een kom met twee eetlepels olijfolie, de tijmblaadjes, zout en peper naar smaak.
2. Verbrokkel de geitenkaas en meng de helft met de yoghurt, de eieren en de honing. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer met het geitenkaasmengsel en verdeel hier de courgettelinten over. Bak de plaattaart 25 minuten in de oven.
3. Verwarm ondertussen een droge koekenpan en rooster de walnoten tot ze beginnen te geuren en verkleuren. Hak grof. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil, en snijd in dunne plakjes.
4. Haal de plaattaart uit de oven en verdeel er de avocado, geitenkaas en walnoten over. Snijd in stukken en serveer direct.
Meer recepten in de categorie