
Plaattaart met gegrilde courgette en gorgonzola
Hoofdgerecht
6 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 eetlepel olie
1 courgette
10 plakken hartigetaartdeeg (ontdooid)
1 ei
100 gram mascarpone
200 gram gorgonzola
25 gram walnoten
Bereidingswijze
1. Verhit de grillpan op een hoge stand en bestrijk de pan met olie. Rooster hierin de plakken courgette om en om bruin.
2. Bekleed intussen de bakplaat met het taartdeeg. Laat de plakjes iets overlappen en druk de randen goed op elkaar. Vouw de buitenste randen van het deeg 1 cm om naar binnen, zodat een verdikte rand ontstaat.
3. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop het ei los met de mascarpone en breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over het deeg. Verdeel de courgette erover en bestrooi met peper. Verdeel de gorgonzola en walnoten erover en bak de taart circa 25 minuten in het midden van de oven. Laat een beetje afkoelen en snijd de plaattaart dan in stukken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
370 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
10 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie