
Plaattaart met gekarameliseerde rode ui, geitenkaas en kersen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
zout
olijfolie
peper
bakpapier
400 gram kersen
100 ml rode wijn
100 gram geitenkaas
50 ml rode wijnazijn
6 vellen bladerdeegvellen
2 eetlepels lichte basterdsuiker
4 takjes verse tijm
4 stuks rode uien
1 handje walnoot
75 gram rucola
1 stuk ei
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en ontdooi de vellen bladerdeeg.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de bladerdeegvellen over de bakplaat. Druk de randjes goed tegen elkaar zodat deze overlappen en er een grote lap ontstaat.
3. Pel de rode ui en snijd in ringen. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de rode ui glazig. Voeg de suiker toe en bak 2 minuten mee. Schenk de rode wijn en de azijn erbij. Voeg de takjes tijm toe en verwarm op laag vuur 20 minuten.
4. Ontpit de kersen. Verdeel het uienmengsel samen met de kersen over het bladerdeeg. Rasp de geitenkaas erover en garneer met de walnoten.
5. Kluts het ei en kwast de randjes in met het eimengsel. Plaats de plaattaart in de oven en bak in 20 - 30 minuten gaar en goudbruin.
6. Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de rucola.
Tip: Voeg nog wat extra walnoten en kersen toe aan de rucola salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1084 Kj
Calorieën
258 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
30 gram
Waarvan suikers
24 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie