Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Plaattaart met gekarameliseerde rode ui, geitenkaas en kersen

Plaattaart met gekarameliseerde rode ui, geitenkaas en kersen

Ingrediënten

  • zout
  • olijfolie
  • peper
  • bakpapier
  • 400 gram kersen
  • 100 ml rode wijn
  • 100 gram geitenkaas
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 6 vellen bladerdeegvellen
  • 2 eetlepels lichte basterdsuiker
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 stuks rode uien
  • 1 handje walnoot
  • 75 gram rucola
  • 1 stuk ei
Plaattaart met gekarameliseerde rode ui, geitenkaas en kersen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en ontdooi de vellen bladerdeeg.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de bladerdeegvellen over de bakplaat. Druk de randjes goed tegen elkaar zodat deze overlappen en er een grote lap ontstaat.
  3. Pel de rode ui en snijd in ringen. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de rode ui glazig. Voeg de suiker toe en bak 2 minuten mee. Schenk de rode wijn en de azijn erbij. Voeg de takjes tijm toe en verwarm op laag vuur 20 minuten.
  4. Ontpit de kersen. Verdeel het uienmengsel samen met de kersen over het bladerdeeg. Rasp de geitenkaas erover en garneer met de walnoten.
  5. Kluts het ei en kwast de randjes in met het eimengsel. Plaats de plaattaart in de oven en bak in 20 - 30 minuten gaar en goudbruin.
  6. Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de rucola.
  7. Tip: Voeg nog wat extra walnoten en kersen toe aan de rucola salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 258
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 30 g
  • waarvan suikers 24
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 3