

Plaattaart met gemengd fruit
dessert
4 pers.
ca. 45 min
10.39 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Bladerdeeg
1 stuk Eieren
2 stuks Verse fruitsalade
100 gram Neutraal suiker
1 theelepel Vanille extract
500 gram Griekse stijl
1 stuk Sinaasappel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit en snijd een centimeter van de zijkant een rand in. Prik de binnenkant in met een vork, dit zorgt ervoor dat alleen die buitenste rand van 1 cm opbolt en je de binnenkant kan vullen.
2. Smeer in met opgeklopt ei en bak 20 tot 25 minuten af, tot het bladerdeeg goudbruin is. Duw als de binnenkant toch wat omhoog is gekomen dit naar beneden en laat afkoelen.
3. Meng intussen het fruit met de helft van de suiker en het vanille extract. Laat dit staan terwijl het bladerdeeg bakt.
4. Meng, wanneer het bladerdeeg is afgekoeld, de Griekse yoghurt met de rest van de suiker en verdeel dit in de binnenkant van de plaattaart. Verdeel het fruit hier overheen en vervolgens de rasp van een halve sinaasappel. Dien direct op.
Meer recepten in de categorie