Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Plaattaart met gemengde champignos en kipfilet

Plaattaart met gemengde champignos en kipfilet

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 250 g roerbakgroenten champignons
  • 250 g paddenstoelen
  • 300 g kipfilet, in blokjes van 1x1 cm
  • 2 takjes roze- m arijn, naaldjes gerist
  • 3 tenen knof- look, in plakjes
  • 3 el milde olijfolie
  • 125 g buffelmozzarella
  • 1 komkommer
  • 3 el ontpitte Kalamata-olijven
Plaattaart met gemengde champignos en kipfilet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 5 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit op een bakplaat, op het meegeleverde bakpapier. Prik wat gaatjes in de bodem en zet het deeg 8 min. in de oven.
  2. 2 Meng ondertussen de roerbakgroenten champignons (halveer de wat grotere paddenstoelen), de kip, rozemarijn, knoflook en 2 el olie. Voeg naar smaak peper en even- tueel zout toe.
  3. 3 Neem het deeg uit de oven en verdeel het groentemengsel erover. Laat de randen van het deeg vrij (het deeg hoeft niet helemaal gaar te zijn, want het gaat nog een keer de oven in). Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over het deeg.
  4. 4 Bak de voorgebakken plaattaart ± 15-20 min. in de oven tot de randen goudgeel zijn en de kip gaar.
  5. 5 Snij ondertussen de komkommer in halve plakjes, meng met de rest van de olie en olijven en voeg peper toe. Serveer de komkommersalade bij de plaattaart.

    Voedingswaarde

  • Kcal 630
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 30 g
  • Vet 43 g