
Plaattaart met gemengde champignos en kipfilet
4 pers.
ca. 5 min
Italiaans
Ingrediënten
1 rol koelvers bladerdeeg
250 g roerbakgroenten champignons
250 g paddenstoelen
300 g kipfilet, in blokjes van 1x1 cm
2 takjes roze- m arijn, naaldjes gerist
3 tenen knof- look, in plakjes
3 el milde olijfolie
125 g buffelmozzarella
1 komkommer
3 el ontpitte Kalamata-olijven
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit op een bakplaat, op het meegeleverde bakpapier. Prik wat gaatjes in de bodem en zet het deeg 8 min. in de oven.
2 Meng ondertussen de roerbakgroenten champignons (halveer de wat grotere paddenstoelen), de kip, rozemarijn, knoflook en 2 el olie. Voeg naar smaak peper en even- tueel zout toe.
3 Neem het deeg uit de oven en verdeel het groentemengsel erover. Laat de randen van het deeg vrij (het deeg hoeft niet helemaal gaar te zijn, want het gaat nog een keer de oven in). Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over het deeg.
4 Bak de voorgebakken plaattaart ± 15-20 min. in de oven tot de randen goudgeel zijn en de kip gaar.
5 Snij ondertussen de komkommer in halve plakjes, meng met de rest van de olie en olijven en voeg peper toe. Serveer de komkommersalade bij de plaattaart.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
630 kcal
Vetten
43 gram
Koolhydraten
30 gram
Eiwitten
29 gram