Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Plaattaart met gemengde champignos en kipfilet

Plaattaart met gemengde champignos en kipfilet

Plaattaart met gemengde champignos en kipfilet product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 5 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 250 g roerbakgroenten champignons
  • 250 g paddenstoelen
  • 300 g kipfilet, in blokjes van 1x1 cm
  • 2 takjes roze- m arijn, naaldjes gerist
  • 3 tenen knof- look, in plakjes
  • 3 el milde olijfolie
  • 125 g buffelmozzarella
  • 1 komkommer
  • 3 el ontpitte Kalamata-olijven
Bereiden
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit op een bakplaat, op het meegeleverde bakpapier. Prik wat gaatjes in de bodem en zet het deeg 8 min. in de oven.
2 Meng ondertussen de roerbakgroenten champignons (halveer de wat grotere paddenstoelen), de kip, rozemarijn, knoflook en 2 el olie. Voeg naar smaak peper en even- tueel zout toe.
3 Neem het deeg uit de oven en verdeel het groentemengsel erover. Laat de randen van het deeg vrij (het deeg hoeft niet helemaal gaar te zijn, want het gaat nog een keer de oven in). Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over het deeg.
4 Bak de voorgebakken plaattaart ± 15-20 min. in de oven tot de randen goudgeel zijn en de kip gaar.
5 Snij ondertussen de komkommer in halve plakjes, meng met de rest van de olie en olijven en voeg peper toe. Serveer de komkommersalade bij de plaattaart.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
30 g
vet
43 g
Kcal
630