

Plaattaart met geroosterde tomaten
4 pers.
ca. 80 min
11.61 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Tomaten
50 ml Olijfolie
4 tenen Knoflook
2 takjes Tijm
1 Snufje Koriander
1 Snufje Chilipeper
1 Snufje Komijnzaad
1 stuk Bladerdeeg
200 gram Bettine
50 gram Roomkaas
1 takjes Basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de tomaten in dikke plakken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
2. Hak de knoflook fijn en verdeel over de tomaat. Sprenkel de olijfolie over de tomaat en breng op smaak met de korianderzaad, chilivlokken, komijnzaad en peper en zout.
3. Rooster 40 minuten, keer halverwege een keer om. Haal uit de oven en laat afkoelen.
4. Rol het bladerdeeg uit, prik met een vork gaatjes in het deeg en bak 20 minuten af tot het bladerdeeg goudbruin is. Laat afkoelen.
5. Meng de geitenkaas en roomkaas in een keukenmachine, of prak met een vork tot een gladde puree.
6. Smeer het bladerdeeg in met het geitenkaas mengsel en verdeel de tomaten hier overheen. Garneer met verse basilicum.
Meer recepten in de categorie