
Plaattaart met groene groenten
4 pers.
ca. 50 min
Overig
Ingrediënten
1 rol vers bladerdeeg (270 g)
100 g Toscaanse tapenade (150 g)
300 g verse gewassen spinazie (zak)
75 g rucola (zak)
1 groene paprika, in ringen
1 bakje zoete trostomaatjes, gehalveerd
1 zakje mozzarella mini’s (150 g)
4 el extra vierge olijfolie
EXTRA bakplaat, taartschep en een houten plank
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bakklare bladerdeeg met bakpapier op de bakplaat uit en bestrijk met de tapenade.
Meng de spinazie met de rucola in een ruime kom. Verdeel 2/3 van de rauwe spinazie en rucola gelijkmatig over de tapenade. Leg hierop de paprikaringen. Verdeel hier vervolgens de tomaatjes en mozzarella over. Leg de tomaatjes met de open kant naar boven. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Bak de plaattaart in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
Variatietip!
Schep de resterende spinazie, rucola en tapenade in een kom om met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Brokkel er stukjes gorgonzola dolce overheen voor een wat pittigere smaak.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
575 kcal
Vetten
45 gram
Koolhydraten
26 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie