Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Plaattaart met groene groenten

Plaattaart met groene groenten

Plaattaart met groene groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Buffetgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 rol vers bladerdeeg (270 g)
  • 100 g Toscaanse tapenade (150 g)
  • 300 g verse gewassen spinazie (zak)
  • 75 g rucola (zak)
  • 1 groene paprika, in ringen
  • 1 bakje zoete trostomaatjes, gehalveerd
  • 1 zakje mozzarella mini’s (150 g)
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • EXTRA bakplaat, taartschep en een houten plank
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bakklare bladerdeeg met bakpapier op de bakplaat uit en bestrijk met de tapenade.
Meng de spinazie met de rucola in een ruime kom. Verdeel 2/3 van de rauwe spinazie en rucola gelijkmatig over de tapenade. Leg hierop de paprikaringen. Verdeel hier vervolgens de tomaatjes en mozzarella over. Leg de tomaatjes met de open kant naar boven. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Bak de plaattaart in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
Variatie
Schep de resterende spinazie, rucola en tapenade in een kom om met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Brokkel er stukjes gorgonzola dolce overheen voor een wat pittigere smaak.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
26 g
vet
45 g
Kcal
575