Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Plaattaart met groene groenten

Plaattaart met groene groenten

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg (270 g)
  • 100 g Toscaanse tapenade (150 g)
  • 300 g verse gewassen spinazie (zak)
  • 75 g rucola (zak)
  • 1 groene paprika, in ringen
  • 1 bakje zoete trostomaatjes, gehalveerd
  • 1 zakje mozzarella mini’s (150 g)
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • EXTRA bakplaat, taartschep en een houten plank
Plaattaart met groene groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bakklare bladerdeeg met bakpapier op de bakplaat uit en bestrijk met de tapenade.
  2. Meng de spinazie met de rucola in een ruime kom. Verdeel 2/3 van de rauwe spinazie en rucola gelijkmatig over de tapenade. Leg hierop de paprikaringen. Verdeel hier vervolgens de tomaatjes en mozzarella over. Leg de tomaatjes met de open kant naar boven. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  3. Bak de plaattaart in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Variatie

Schep de resterende spinazie, rucola en tapenade in een kom om met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Brokkel er stukjes gorgonzola dolce overheen voor een wat pittigere smaak.

    Voedingswaarde

  • Kcal 575
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 26 g
  • Vet 45 g