
Plaattaart met pompoen en geitenkaas
Hoofdgerecht
10 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
400 gram pompoenen (in blokjes, koelvers)
2 rollen bladerdeeg (koelvers)
1 potje groene pesto
1 bosje peterselie
3 eetlepels kappertjes
2 sjalotjes (gepeld)
3 eetlepels wittewijnazijn
1 eetlepel honing
4 eetlepels extra vergine olijfolie
100 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
100 gram feta (verkruimeld)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Stoom of kook de pompoenblokjes in circa 8 minuten gaar. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat, of plak de plakjes bladerdeeg net iets overlappend op elkaar. Bestrijk tot 2 cm van de randen met de pesto.
2. Beleg met de pompoenblokjes en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Hak intussen de peterselie fijn met de rode peper, kappertjes en sjalotjes.
3. Meng met de azijn, honing en olijfolie. Sprenkel over de plaattaart en bestrooi met geitenkaas. Snijd de taart in stukken.
Meer recepten in de categorie