
Plaattaart met pompoen en geitenkaas
Bijgerecht
10 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
400 gr pompoenen in blokjes, koelvers
2 rollen bladerdeeg of koelvers
1 pakje diepvriesbladerdeeg ontdooid
1 potje groene pesto
1 bosje peterselie of 1 rode peper
3 eetlepels kappertjes
2 sjalotjes gepeld
3 el wittewijnazijn
1 el honing
4 el extra vergine olijfolie
100 gr zachte geitenkaas verkruimeld
100 gr feta verkruimeld
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200ºC. Stoom of kook de pompoenblokjes in circa 8 minuten gaar. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat, of plak de plakjes bladerdeeg net iets overlappend op elkaar. Bestrijk tot 2 cm van de randen met de pesto.
Beleg met de pompoenblokjes en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Hak intussen de peterselie fijn met de rode peper, kappertjes en sjalotjes.
Meng met de azijn, honing en olijfolie. Sprenkel over de plaattaart en bestrooi met geitenkaas. Snijd de taart in stukken.