

Plaattaart met spinazie, geitenkaas en walnoten
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Vegetarisch
11.94 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Spinazie
450 gram Bladerdeeg
2 tenen Knoflook
125 gram Gerijpte geitenkaas
2 stuks Eieren
250 gram Ricotta
75 gram Walnoten ongezouten
Bereidingswijze
1. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de blad spinazie in delen. Voeg steeds een volgende portie spinazie toe als de rest geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Doe de gebakken spinazie in een vergiet en leg er een kom met iets zwaars op, zodat zoveel mogelijk vocht uit de spinazie kan lopen.
2. Verdeel ondertussen de bladerdeegvellen over een plank en laat ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de knoflook fijn, verbrokkel de geitenkaas en kluts de eieren los.
3. Hak de spinazie grof en meng met de knoflook, 4/5 van het ei, ricotta en een snuf zout en peper. Leg de bladerdeegvellen dakpansgewijs op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en duw de naden goed op elkaar. Het is de bedoeling dat ze samen een grote rechthoek vormen. Prik met een vork gaatjes in het deeg en vouw de buitenste randjes naar binnen tot een rand van 1 centimeter dik.
4. Verdeel het spinaziemengsel binnen de randjes en bestrijk de randen met het resterende ei. Verdeel de geitenkaas over de spinazie en bak de plaattaart ongeveer 25 minuten in de oven. Zorg dat het deeg goed gaar is en de randen goudbruin.
5. Verwarm een kleine koekenpan op laag vuur. Rooster hierin de walnoten tot ze beginnen te verkleuren. Hak de walnoten grof en leg apart.
6. Haal de plaattaart uit de oven en verdeel de walnoten erover. Snijd in stukken en serveer direct.
Meer recepten in de categorie