

Plaattaart spinazie, artisjok en mozzarella
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
8.87 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 eetlepel Olijfolie mild
200 gram Spinazie
1 Rol Bladerdeeg
3 eetlepel Pesto
1 blik Artisjokharten
2 stuks Mozzarella
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spinazie kort aan, tot deze net begint te slinken. Breng op smaak met peper en zout en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Zet opzij.
3. Rol de bladerdeeg uit en snijd het deeg 1cm van de rand licht in. Je wilt het deeg niet helemaal doorsnijden, maar enkel insnijden zodat deze rand bij het bakken mooi oppuft.
4. Prik de binnenkant van het deeg in met een vorm. Smeer in met de pesto en verdeel de spinazie hier overheen. Laat de artisjok goed uitlekken en verdeel over de spinazie.
5. Klop het ei op en smeer hiermee de randen in. Bak dan 20 tot 25 minuten af in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is.
6. Scheur na het bakken de mozzarella in stukken en verdeel over de plaattaart. Breng op smaak met een snufje peper en zout en serveer direct.
Meer recepten in de categorie