

Plaattaartjes met asperge en ei
Lunch
4 pers.
ca. 40 min
5.61 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Eieren
100 gram Creme fraiche
2 eetlepel Roomkaas
1 stuk Asperge
8 Plakjes Bladerdeeg
3 eetlepel Halfvolle melk
5 gram Dille
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
2. Breng een steelpan water aan de kook, voeg de eieren toe en kook de eieren 8 minuten tot deze hard gekookt zijn. Spoel goed af met koud water, pel de eieren en zet opzij.
3. Meng de crème fraîche en de roomkaas en laat de asperges goed uitlekken.
4. Snij in de plakjes bladerdeeg een inkeping rondom van ongeveer een halve centimeter van de rand. Prik de binnenkant in met een vork, smeer in met wat van het crème fraîche mengsel en verdeel wat van de asperges hier overheen.
5. Herhaal met de rest, smeer de randjes in met de melk en bak af in 15 tot 20 minuten op een bakpapier bekleed met bladerdeeg, tot het bladerdeeg goudbruin is.
6. Snijd intussen de eieren in blokjes en verdeel dit over de asperges nadat de plaattaartjes uit de oven komen, garneer met dille en eventueel wat grof gemalen peper. Dien direct op.
7. Tip: Ook lekker met wat ham of gerookte zalm.
Meer recepten in de categorie