
Platbrood met geroosterde bospeen
4 pers.
ca. 60 min
Mediterraans
Ingrediënten
250 g bloem
200 g Griekse yoghurt
6 el olijfolie
1 tl zout
1 bos bospeen
40 g rucola (zak Bio+)
100 g rauwe ham, in repen (Bio+)
4 eieren
50 g Parmezaanse kaas
EXTRA vershoudfolie, deegroller, grillpan
Bereidingswijze
Meng bloem, yoghurt en 2 eetlepels olijfolie en kneed tot een soepel deeg. Voeg een beetje water toe als het te droog is of een beetje bloem als het kleverig is. Kneed het deeg 5 minuten door en wikkel het in vershoudfolie. Laat 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 100°C. Verdeel het deeg in 6 porties, rol er balletjes van en rol deze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot dunne plakken van 3 millimeter dik. Keer ze tijdens het uitrollen regelmatig.
Verhit 2 koekenpannen op matig vuur met in elk een theelepel olie. Bak de broodjes in circa 5 minuten bruin en knapperig. Keer halverwege. Houd ze warm in de oven.
Verwijder het loof van de peentjes en schrap ze. Snijd dikke penen over de lengte doormidden. Breng een ruime pan met water aan de kook, kook de peentjes 3 minuten, giet ze af en laat nog 5 minuten uitdampen.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Hussel de peentjes om met 1 eetlepel olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Gril ze 3-4 minuten om en om gaar. Houd ze warm in de oven.
Verhit de laatste eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de 4 eitjes. Serveer de broodjes met een pluk rucola, een paar repen ham, geroosterde bospeentjes en een gebakken eitje. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en bestrooi met peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
715 kcal
Vetten
39 gram
Koolhydraten
57 gram
Eiwitten
30 gram