

Poffertjes met lemon curd
dessert
4 pers.
ca. 60 min
5.71 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Citroenen
230 gram Suiker
125 gram Roomboter
2 stuks Eieren
1 stuk Poffertjes
100 ml Slagroom
Bereidingswijze
1. Rasp de citroenen en pers ze dan uit. Verhit de citroenrasp, 200 gram suiker en boter au bain-marie, dus in een hittebestendige kom op een pan met een laagje water. Roer door tot een gladde massa.
2. Voeg, wanneer de boter gesmolten is, de citroensap toe en roer door. Voeg de eieren toe, roer af en toe door terwijl de lemon curd langzaam indikt tot de dikte van een yoghurt. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
3. Schenk de lemon curd in een potje en laat afkoelen.
4. Verwarm de poffertjes zoals op de verpakking vermeld staat. Klop intussen de slagroom met de resterende 30 gram suiker op tot dit lobbig is.
5. Serveer de poffertjes met de lemon curd en de slagroom.
Meer recepten in de categorie