
Poffertjes
Nagerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
200 gram bloem
50 gram amandelmeel
25 gram boter (gesmolten)
5 gram gedroogde gist
1 theelepel suiker
1 ei (losgeklopt)
400 milliliter volle melk
75 gram boter
0 poedersuiker (om te bestrooien)
Bereidingswijze
1. Verhit de poffertjespan. Klop het beslag nog een keer goed door en schenk in een maatbeker. Bestrijk de holtes van de poffertjespan met boter en giet ze halfvol met het beslag.
2. Zet de warmtebron lager en wacht tot er kleine belletjes op het beslag zichtbaar zijn. Keer de poffertjes met behulp van 2 vorken en bak de andere kant ook goudbruin. Neem uit de pan en houd eventueel warm in een warme oven tot alle poffertjes gebakken zijn. Serveer op een schaal en bestrooi met poedersuiker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
525 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
44 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie