Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1500 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
Kerstassortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkels
Kerstpakkettenshop
TaartenshopBloemenshop
Wijnshop
Boodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Poké bowl met krokante zalm en srirachamayonaise
LEKKER_MET_LAAGBLIJVERS

Poké bowl met krokante zalm en srirachamayonaise

Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch

Ingrediënten

300 gram sushirijst of pandanrijst
4 zalmfilets met huid (à ca. 125 g)
1 eetlepels zonnebloemolie
1 komkommer
1 winterpeen
150 gram edamame bonen (diepvries, ontdooid)
1 avocado
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels sriracha
1 eetlepels sojasaus
1 eetlepels sesamzaad, geroosterd

Kies producten

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat iets afkoelen.
2. Dep de huid van de zalmfilets goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm 4-5 minuten op de huid tot deze goudbruin en krokant is. Keer de zalm om en bak nog 2-3 minuten tot de vis net gaar is.
3. Maak ondertussen de groenten schoon. Schaaf met een dunschiller lange linten van de komkommer en de winterpeen. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep met een lepel uit het vruchtvlees en snijd in plakjes.
4. Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de sriracha tot een egale, pittige saus.
5. Verdeel de afgekoelde rijst over de vier kommen. Rangschik de komkommerlinten, wortellinten, edamame bonen en plakjes avocado naast elkaar op de rijst. Leg op elke kom een stuk krokant gebakken zalm.
6. Besprenkel de bowls met de sojasaus en de srirachamayonaise. Garneer met het sesamzaad en serveer direct.

Variatietip

Liever geen zalm? Vervang de vis door 200 gram gebakken kipdijreepjes of krokante tofu. Voor extra frisheid kun je wat ingelegde gember of wakame (zeewiersalade) aan de bowl toevoegen.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Energie
3403 Kj
Calorieën
814 kcal
Vetten
43 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
72 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
33 gram
Zout
1.52 gram
Meer recepten in de categorie
Vis
Poke bowl
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
We doen met je mee.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Kerstpakkettenshop
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Winactie wedstrijdkaarten
ZWILLING pannen
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
We doen met je mee.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Kerstpakkettenshop
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Winactie wedstrijdkaarten
ZWILLING pannen
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
We doen met je mee.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Kerstpakkettenshop
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Winactie wedstrijdkaarten
ZWILLING pannen
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen