
Poké bowl met krokante zalm en srirachamayonaise
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
300 gram sushirijst of pandanrijst
4 zalmfilets met huid (à ca. 125 g)
1 eetlepels zonnebloemolie
1 komkommer
1 winterpeen
150 gram edamame bonen (diepvries, ontdooid)
1 avocado
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels sriracha
1 eetlepels sojasaus
1 eetlepels sesamzaad, geroosterd
Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat iets afkoelen.
2. Dep de huid van de zalmfilets goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm 4-5 minuten op de huid tot deze goudbruin en krokant is. Keer de zalm om en bak nog 2-3 minuten tot de vis net gaar is.
3. Maak ondertussen de groenten schoon. Schaaf met een dunschiller lange linten van de komkommer en de winterpeen. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep met een lepel uit het vruchtvlees en snijd in plakjes.
4. Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de sriracha tot een egale, pittige saus.
5. Verdeel de afgekoelde rijst over de vier kommen. Rangschik de komkommerlinten, wortellinten, edamame bonen en plakjes avocado naast elkaar op de rijst. Leg op elke kom een stuk krokant gebakken zalm.
6. Besprenkel de bowls met de sojasaus en de srirachamayonaise. Garneer met het sesamzaad en serveer direct.
Variatietip
Liever geen zalm? Vervang de vis door 200 gram gebakken kipdijreepjes of krokante tofu. Voor extra frisheid kun je wat ingelegde gember of wakame (zeewiersalade) aan de bowl toevoegen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3403 Kj
Calorieën
814 kcal
Vetten
43 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
72 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
33 gram
Zout
1.52 gram
Meer recepten in de categorie