
Poké bowl met gemarineerde zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
250 gram zalmfilets
4 stengels bosuien
300 gram sushirijst
4 stuks zeewier vellen
2 stuks avocado's
1 stuk komkommer
1 stuk winterpeen
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sesamolie
1 stuk rode peper
Bereidingswijze
1. Snijd de bosui in schuine ringen. Schaaf met de kaasschaaf lange linten van de wortel en de komkommer. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in plakjes en vouw uit tot een waaier. Hak de rode peper fijn en snijd de nori vellen in reepjes.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed afkoelen.
3. Snijd de zalm in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Meng de sojasaus en de sesamolie door elkaar en meng de helft van de saus samen met de rode peper door de zalm. Zet de rest van de saus apart.
4. Verdeel de rijst, de komkommer, de wortel, de avocado, de bosui, de zalm en de nori vellen over 4 kommen, met elk een eigen gedeelte (als een soort taart, met elk punt een eigen ingrediënt). Serveer met de overige sojasaus.
Tip: Garneer met sesamzaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2330 Kj
Calorieën
288 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
68 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
23 gram