
Poké bowl met Hollandse haring, rode biet en mango
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
suiker
400 gram sushirijst
6 eetlepels witte wijnazijn
4 stuks haringen
2 stuks avocado's
1 stuk mango
4 stuks rode bieten (gekookt)
300 gram radijsjes
1 stuk komkommer
100 ml soyasaus
4 eetlepels wasabimayonaise
1 bakje tuinkers
4 eetlepels sesamzaad
Bereidingswijze
1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op deverpakking.
2. Snijd de haring in stukjes van 2 cm, de avocado en de mango in schijfjes, de rode biet in blokjes en de radijsjes in kwarten. Snijd de komkommer doormidden en schaaf met een kaasschaaf in lange dunne slierten. Rol de slierten op tot komkommerrolletjes.
3. Schep de sushirijst in 4 kommen. Verdeel daar bovenop de gesneden ingrediënten.
4. Garneer met de sojasaus, een toef wasabimayonaise, tuinkers en sesamzaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2485 Kj
Calorieën
236 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
96 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
15 gram