
Poke bowl met mango komkommer en kiemen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
350 GR Bio+ Zalmfilet
1 Mango
1 Bio+ Komkommer
2 Avocados
1 Fairtrade Limoen
250 GR Sushirijst
5 EL Wittewijnazijn
1 TL Honing
2 EL Sojasaus
1/4 TL Sesamolie
1 EL Sesamzaadjes
2 TL Prei kruiden
Bereidingswijze
1.Snijd de zalm in blokjes zo groot als een dobbelsteen. Verwijder de schil van de mango en snijd in kleine blokjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes.
2. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit, snijd in plakjes en duw voorzichtig in een waaiervorm. Snijd de limoen in partjes.
3. Was de sushirijst totdat het water doorzichtig is. Zet de rijst op in een pan met 400 ml koud water en de deksel op de pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en kook de rijst 15 minuten. Houd de deksel op de pan en roer niet. Draai na 15 minuten het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met de deksel op de pan.
4. Verwarm de azijn met de honing en wacht tot de honing is opgelost.
5. Verdeel de sushirijst over een ovenschaal en verdeel hier de azijndressing over. Schep voorzichtig om zodat de dressing alle korrels heeft aangeraakt en laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
6. Meng de sojasaus met de sesamolie in een aparte schaal.
7. Vul de bodem van de kommen met rijst. Verdeel hierover de zalm, mango en de komkommer. Verdeel de avocadowaaier erover en besprenkel met de sesamzaadjes en 2 theelepels prei kruiden.
8. Serveer de poké bowls met de partjes limoen en de sojadressing apart.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
562 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
59 gram
Eiwitten
4 gram