Poke bowl met mango komkommer en kiemen - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Poke bowl met mango komkommer en kiemen

Poke bowl met mango komkommer en kiemen

Poke bowl met mango komkommer en kiemen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 350 GR Bio+ Zalmfilet
  • 1 Mango
  • 1 Bio+ Komkommer
  • 2 Avocados
  • 1 Fairtrade Limoen
  • 250 GR Sushirijst
  • 5 EL Wittewijnazijn
  • 1 TL Honing
  • 2 EL Sojasaus
  • 1/4 TL Sesamolie
  • 1 EL Sesamzaadjes
  • 2 TL Prei kruiden
Bereiden
1.Snijd de zalm in blokjes zo groot als een dobbelsteen. Verwijder de schil van de mango en snijd in kleine blokjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes.
2. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit, snijd in plakjes en duw voorzichtig in een waaiervorm. Snijd de limoen in partjes.
3. Was de sushirijst totdat het water doorzichtig is. Zet de rijst op in een pan met 400 ml koud water en de deksel op de pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en kook de rijst 15 minuten. Houd de deksel op de pan en roer niet. Draai na 15 minuten het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met de deksel op de pan.
4. Verwarm de azijn met de honing en wacht tot de honing is opgelost.
5. Verdeel de sushirijst over een ovenschaal en verdeel hier de azijndressing over. Schep voorzichtig om zodat de dressing alle korrels heeft aangeraakt en laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
6. Meng de sojasaus met de sesamolie in een aparte schaal.
7. Vul de bodem van de kommen met rijst. Verdeel hierover de zalm, mango en de komkommer. Verdeel de avocadowaaier erover en besprenkel met de sesamzaadjes en 2 theelepels prei kruiden.
8. Serveer de poké bowls met de partjes limoen en de sojadressing apart.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
59 g
vet
24 g
Kcal
562