
Poké bowl met teriyakikip en pindacrunch
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
35.12 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Sushirijst
5 eetlepel Mirin
600 gram Kipfiletblokjes
100 ml Teriyakisaus
2 eetlepel Honing
1 stuk Komkommer
1 stuk Mango
1 stuk Avocado
1 bosje Koriander
3 stuks Bosui
75 gram Pinda's
35 gram Cassavechips
Bereidingswijze
1. Bereid de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Overgiet de rijst wanneer deze klaar is met de mirin, schep voorzichtig door en laat afkoelen tot de rijst lauwwarm is.
2. Meng de kipfiletblokjes met de teriyakisaus en de honing. Verwarm een wok of koekenpan met een scheutje plantaardige olie en bak hierin de kipfilet rondom bruin, gedurende ongeveer 8 minuten.
3. Verwijder ondertussen de uiteindes van de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje. Snijd de komkommer in kleine blokjes van 1 x 1 centimeter. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van 1 x 1 centimeter.
4. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil, en snijd het vruchtvlees in plakjes. Hak de koriander grof en snijd de bosui in ringetjes. Hak de pinda’s fijn en verkruimel de cassavechips. Meng de pinda’s en casavechips met elkaar.
5. Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden. Vul met de kip, komkommer, mango, avocado en bosui. Garneer met de koriander en pindacrunch. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie